5 råd som redder parforholdet hos nybakte foreldre

parents2

Å bli forelder er en vidunderlig, uforglemmelig, slitsom og noen ganger vanskelig opplevelse. Det er noe som får frem de høyeste gledestoppene og noen ganger de laveste bølgedalene. For de fleste av oss er det den største omveltningen man får i livet, det er også en veldig stor forandring for parforholdet. Plutselig endrer toppfokuset seg fra hverandre til den nyfødte babyen. Ofte havner parforholdet i andre rekke, og det føles som om dere ikke finner på så mye moro lengre.

Dersom dette høres ut som deg, skal du vite at du ikke er alene om det. Forskning viser at å få et barn er en påkjenning for de fleste forhold. Under følger fem råd for hvordan dere kan takle overgangen fra to til tre.

Prioriter søvn

Søvn blir ofte neglisjert når en nyfødt er i hus og store søvnunderskudd kan bygge seg opp over tid. Prøv å gi deg selv en fast leggetid og legg fra deg nettbrettet. Gi også hverandre en frinatt, avtal hvem som skal ta seg av det våkne barnet. Det gjør heller ingenting om en av dere sover på gjesterommet en gang i blant i denne perioden.

La tvilen komme den andre til gode

Søvnløse netter, et gråtende barn og alle kravene som følger med har en tendens til å gjøre en mindre tolmodig. Så vær overbærende overfor hverandre og gi en ekstra sjanse.

Sett pris på hverandre

Dette er noe dere går igjennom sammen, sett derfor pris på det som kommer din vei og vær oppmerksom tilbake.

  • Anerkjenn innsatsen til partneren din
  • Ta deg til å tenke over hvor heldig du er som får dele denne kaotiske reisen sammen med den du er glad i.

Begynn med en (ikke tidkrevende) hobby sammen

En ny aktivitet gir dere noe nytt å prate om og gir dere litt artig kvalitetstid i en periode hvor samværet kan føles rutinemessig. Et ukentlig kurs på Folkeuniversitetet kan være et alternativ.

Støtt dere på hverandre

Sett gjerne av tid til å snakke om ting dere syntes er tungt og vanskelig. Her er det viktig at begge deler sine tanker og husk å bruke «vi» oftere enn «meg» og «deg».