Å reise med små barn

Å reise med små barn kan for mange virke skremmende og utfordrende — hva gjør man med barnevogn, hvordan kan barnet sove på flyet, hvordan tilbereder man trygg og god mat, klarer man å underholde barna så lenge at de ikke blir rastløse og vanskelige? Alt dette er utfordringer vi skal prøve å hjelpe deg med å finne svar på nå. Under kommer det et par tips som kan være hendig for deg å ha når du skal legge ut på reise med barn, både store og små reiser.

tilbaby, reise med barn

Hvor skal man reise

Før du i det hele tatt booker reisen, vil vi anbefale deg å tenke litt over hvor det er best å reise. Reiser du utenfor de vanlige europeiske ferielandene for oss nordmenn, kan dette medføre noen problemer. Land som Frankrike, Spania, Tyskland, Storbritannia og landene i Norden er alle trygge land med tanke på helsevesen — for man vil ha tilgang på det beste helsevesenet som mulig når ens barn blir sykt eller skadet. Du finner også et velfungerende helsevesen i Italia, men problemet der er at det kan oppstå språkproblemer. Du kan selvfølgelig reise utenfor Europa også, men da må du planlegge en god del før du reiser, vi anbefaler blant annet å undersøke hva slags helsevesen som er tilgjengelig i det området, og ha alle nødnummer tilgjengelige. Barn blir i gjennomsnittet syke syv ganger i løpet av det første leveåret, så legger man ut på en større reise er sjansene store for at barnet kan bli sykt — derfor er det viktig å ta dette med i beregningen angående valg av feriedestinasjon.

Hva man skal tenke på når man bestiller flyreise

Når det kommer til bookingen av selve flyreisen, er det et par ting vi vil anbefale at man må huske på. Det ene er tidspunktet for reise. Reiser man tidlig om morgenen eller på ettermiddagen, må man regne med at flyvningen er ganske full. Om man reiser med flyvninger som ikke er så fulle, kan det hende at kabinpersonalet har mer tid til å kunne hjelpe deg med det en trenger. Skal du reise langt anbefaler vi å sjekke ut nattflyvninger, slik at barnet allerede er trøtt og kan sove under reisen. Må du mellomlande, prøv å sørge for at mellomlandingen er på minst et par timer — dette sørger for at barnet eller barna kan få løpt litt fra seg. Det siste rådet vi vil gi deg angående booking av flyreise, er valg av seterad. Veldig mange flyselskaper gir en mulighet til å velge seter når man booker reisen, utnytt den muligheten. Unngå nødutgangrader, siden det er en 18-årsgrense på disse radene, prøv å finn plasser så langt frem i flyet — da det ofte er mange barnefamilier som gjør det samme. Om første rad er ledig, reserver denne raden, men husk at du ikke kan ha bagasje foran beina når du sitter på første rad, så du må opp i bagasjehyllen når du trenger noe.

fly med barn, tilbabyPå selve reisen

Nå kommer vi til den virkelige utfordringen — selve reisen. Også her lønner det seg å planlegge på forhånd for å spare ubehagelige opplevelser under selve reisen. Første rådet vi kan gi deg, er å pakke i ryggsekk. Dette frigjør armer og hender til å bære barn og andre barneting som vogn eller sete. Når dette er gjort anbefaler vi å pakke snacks til reisen, for eksempel en termos med havregrøt i, varmt vann kan du få av kabinpersonalet. Annen snacks kan være druer, kjeks eller fruktbiter, men aldri gi sukker. Som vi alle vet kan barn fort miste tålmodigheten, og på reise er ikke dette optimalt — derfor kommer vi med et råd som aldri burde brukes andre ganger enn når man er på reise; bestikk barnet. Dette kan gjøres ved å kjøpe en ny leke som barnet får for første gang på reisen, eller ha med et fulladet nettbrett fult av barnets favorittfilmer, slik at barnet kan være distrahert et par timer i løpet av reisen.

Følger du noen av disse tipsene kan det hende at du får en litt mer smertefri reise, vi skal komme tilbake senere med enda flere råd når det kommer til å reise med barn — et emne vi tror de fleste leserne våre er interessert i.