Hvordan velge barnevogn – tenk på detaljene

På siden “Hvordan velge barnevogn – du og din livsstil” forklarte vi hvordan barnevognen må tilpasses ditt bosted, din livssituasjon, og dine aktiviteter slik de vil arte seg etter fødselen. Vi advarte mot å velge en vogn bare fordi den var trendy. Likevel skal det også sies at hvor trendy vognen er, kan ha ganske stor brothers-457237_1280betydning for hvor lett den er å selge og hvilken pris du kan få i bruktmarkedet. Dersom du ikke har konkrete planer om å få flere barn med det første, og derfor ønsker å selge vognen om få år, må du i hvert fall unngå vogner som er så utrendy og gammeldagse at de er vanskelig eller til og med umulig å få solgt.

En av detaljene som du bør se på er størrelsen på bagen i vognen. Her er det fordelaktig å ta hensyn til årstiden barnet vil bli født på. Får du barn på sommeren, vil hun eller han vokse seg større til vinteren og da trenge plass til en noe større vinterpose. Når du skal undersøke plassen i bagen er det viktig at du faktisk ser inni vognen, fordi skinnet kan bedra hvis du bare ser på vognens ytre mål. Noen ganger er det polstring og lignende inne i vognen som gir inntrykk av at vognen er større enn den egentlig er. Det lureste er å se på madrassens størrelse.

En annen viktig faktor ved vognkjøp er hjulenes antall, størrelse, befatning (hvis du kjøper brukt), og hva slags dekk vognen har. I dag er barnevogner med tre hjul stort sett helt på linje med firhjulingene. Unntaket kan være hvis du skal kjøre mye over kanter eller i ulendt terreng i naturen, hvor du kan oppleve den reduserte stabiliteten som noe belastende. Skal du kjøre mye “terrengløp” eller over ruklete brostein er det lurt å velge lufthjul eller punkteringsfrie hjul.