Leketøy for de små

bahhtø

Det  finnes et utall ulike leketøy på markedet og det kan virke som overveldende og ikke minst dyr erfaring å kjøpe inn leketøy. Derfor kan det være lurt å gjøre research før man begir seg ut på handlerunden. Vi har laget en liten oversikt over hva som passer for de ulike aldersgruppene.

0 til 3 måneder

I de første månedene før babyen lærer å gripe rundt objekter eller klarer å sitte oppreist, vil babyen sette mest pris på ting den kan se og høre. En uro er bra, eller musikk i bakgrunnen, i tillegg gjelder selvsagt den gode gamle santalen med barnet. Etterhvert begynner barnet å kunne gripe rundt ting, da er en myk bok med høye fargekontraster og rasler veldig populære.

 3-6

Det er naturlig nok svært stor forskjell på et barn på 6 måneder og et på 2 måneder. Et barn på 6 måneder vil ofte være godt utviklet og moden for gummileker som lager lyd og fargerike biteleker. Det er også nå kosedyr kommer inn i bildet og barn får ofte kosedyr som følger dem gjennom hele barndommen. Når barnet har nådd denne alderen ønsker det som oftest å sitte også. Da er det gjerne aktivitetssentre som gjelder, da snakker vi ikke om et lekeland, men for eksempel et lite bord eller et teppe med leketøy som er lett å gripe.

6-9 måneder

Nå våkner utforskertrangen for alvor hos babyene og leker som kan kastes rundt og lager lyd blir svært populære. Ofte finnes de mest populære lekesakene allerede i huset. Tomflasker, plastskjeer og plastboller blir gjerne nå de gøyeste leketøyene. Ting som man kan flytte rundt på gulvet er også alltid en vinner, dette gjelder lekedyr som man kan flytte rundt på teppet og lekebiler som barnet kan kjøre rundt med på gulvet.