Merk deg aldersmerkingen på leker

Som de fleste foreldre vet, finnes det et tusentalls antall leker man kan velge og vrake i – derfor kan det være litt vanskelig å finne ut hva slags leker og hva slags produsenter som produserer gode og sikre barneleker. Barna fortjener jo det aller beste. Vi skal nå ta for oss hvorfor det er viktig å sjekke aldersmerkingen av barneleker. 

barn som leker, tilbaby.no

Man må alltid sjekke aldersmerkingen på en leke før man kjøper den, kan står som regel på forsiden av etiketten på pakken. Lego er for eksempel en fantastisk leke for store barn, dette danske leketøyet kan være positivt for et barns utvikling, både når det gjelder kreativitet og logikk. Men man må ta forbehold om at Lego er for barn som har passert 5 år. Dette fordi de små bitene kan være veldig fristende for små barn å putte i munnen. Aldersmerkingen er der ikke som et relativt forslag, den er der faktisk for å beskytte barnet. Har forpakningen til leken et symbol hvor det står at leken ikke passer til barn som er 0-3 år,0-3 årssymbol, tilbaby.no skal man følge denne merkingen, det er ofte en million grunner til at barn under tre år ikke skal ha denne leken, dette kan være som tidligere nevnte at barnet kan risikere å putte leken i munnen, som kan føre til kvelningsfare. Leken kan også ha en spiss del, som kan være skadelig for barnet.

En annen grunn til at det er viktig å følge aldersmerkingen på leker, er at noen leker inneholder stoffer som er mer skadelig for de minste barna. De aller minste barna har nemlig lettere for å utvikle allergier, derfor burde man skåne de minste for leker som inneholder stoffer som kan være med på å utvikle allergier. Dessuten leker produsert for de under tre år helt andre krav når det kommer til produksjon, med tanke på hva de skal inneholde av kjemikalier og smådeler.

lego, tilbaby.noDet er også viktig å bruke godt skjønn når man skal kjøpe leker. Noen leker som selges på lekebutikken har ingen krav til merking, som for eksempel snorkelutstyr. Da er det viktig å ta en vurdering på om det er noen mulighet for at denne leken kan være farlig for barnet. Så det beste rådet som vi kan gi er å bruke skjønn og å følge merkingen som er gitt.